Sedaj, ko novega predsednika KPK bolje poznamo je jasno, zakaj ni primeren za to funkcijo

14. Mar 2014 07:08

zatiskanje_ociNovega predsednika protikorupcijske komisije Borisa Štefanca je javnost po včerajšnjem po nastopu v Odmevih in Tarči na nacionalki imela priložnost bolje spoznati.

Odvetniku iz Murske Sobote lahko pritrdimo da članstvo v politični stranki ne bi smelo vplivati na izbor njega za to funkcijo. A prepričanje, da je to informacijo bilo komisiji in predsedniku države legitimno zamolčati, kaže na njegovo nerazumevanje pomena KPK in njene vloge v širšem družbenem kontekstu, v katerem deluje. Temu potrjuje tudi trmasto oklepanje funkcije kljub plebiscitarni nepodpori v javnosti.

Morda je (zdrava kmečka) pamet pustila na cedilu birokratsko vzvišeno izborno komisijo in celo predsednika republike, ni pa zapustila širših ljudskih množic, ki očitno izborne kriterije razumejo mnogo bolje kot tisti, ki jim je o teh rečeh dano odločati.

Zato je večini bolj ali manj jasno, zakaj Štefanec ni primeren za funkcijo, katere se bo očitno oklepal naslednjih 6 let.

Z njim vred pa bo potonil tudi ugled komisije, če ostane ali gre, na kar pa opozarja Ferdek v svojem krajšem razmišljanju na to temo.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]