Škof Peter Štumpf kaj vam je tega treba bilo?

3. Nov 2015 14:23

Peter_StumpfSoboški škof dr. Peter Štumpf, ki je sicer znan po tem, da občasno s kakšno ne posebej posrečeno izjavo ali zapisom razburka javnost, je nedavno s svojim pogledom na begunsko krizo ponovno dvignil nemalo prahu. Naknadno je nato pojasnjeval, da je bil zgolj napačno razumljen.

Štumpfl je največ pozornosti požel z izjavo, da je: “lažje biti prekmurski Slovenec na Madžarskem kot pa v skrajno islamistični Sloveniji” ter kritika Karitasa, katerega aktivnosti naj bi bile kanal za naše samouničenje: “Karitativnost na način, kot jo peljemo sedaj, je kanal za naše samouničenje. Pred kratkim sem voditeljema soboške škofijske Karitas dejal, naj pomoč migrantom sodelavci Karitas uravnovesijo tako, da ne bodo zanemarili domačih ljudi, ki so tudi potrebni pomoči. Karitativnost kot prosta pot v Evropo za tiste, ki prihajajo samo zato, da bi uničili krščanstvo? Prosim vas lepo! To ni karitativnost, ampak naivnost.

Bloger Plagiator, ki priznava, da bi od katoliškega intelektualca in še škofa za povrhu, le pričakoval nekaj več, pokomentira izjave in dogajanje okrog Štumpfla.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]