SLO in HR: Ne verjamem v sosedsko ljubezen. Ljudje smo pomembnejši od rib!

6. Mar 2018 07:07

Kljub zimskim razmeram je morje, slovensko in hrvaško, vseskozi vroča tema. Seveda na račun arbitražnega sporazuma s katerim se že skoraj leto dni spopadata slovenska in hrvaška politika.

In kako, če sploh, arbitražno preigravanje med državama vpliva na poslovne in prijateljske medsosedske odnose podjetnikov in prebivalcev obeh držav?

Darinka Pavlič Kamien opisuje svoje izkušnje in videnje politične situacije.

Nedavno sem bila na Hrvaškem. Prvič, odkar imamo z arbitražnim sporazumom resnejše težave, kot smo si jih kadarkoli predstavljali v najbolj črnih scenarijih. Pa nisem bila na obali, temveč v Zagrebu. Čeprav politični vpliv na arbitraže prihaja iz hrvaške prestolnice, ljudje tam živijo malo bolj odmaknjeno od vsakodnevnih ribiških izzivov, položnic za globe, policijskih spremstev v zalivu, hitrega pobiranja mrež iz vode in še česa.

Za razliko od pogostega in rednega medijskega poročanja o mejnih težavah v Piranskem zalivu, ki nam na obeh straneh meje dviguje krvni tlak, so naši poslovni pogovori potekali mirno, sproščeno in neobremenjeno… nadaljevanje na blogu

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]