Združena desnica in njen »Za družino gre«. Očitno Janševo

6. Mar 2018 09:42

»Kangler in Primc na prvo mesto postavljata družino, obljubljata številne finančne dodatke«, se glasi eden od naslovov ob združevanju moči predsednika stranke Glas za otroke in družine. Primc je tako združil moči s predsednikom programskega sveta Nove ljudske stranke Slovenije (NLS) Francem Kanglerjem.

Boris Vezjak se je v svojem zadnjem zapisu osredotočil na »programskost«, ki jo jamčita obe povezujoči se stranki. Od kod nenadno zanimanje programatorja Kanglerja za probleme družin in otroke?

Kangler in Primc sta na tiskovni konferenci obljubljala po 3000 evrov vsaki mladi družini ob rojstvu otroka, 3000 evrov bi ji dali na leto za reševanje stanovanjskega problema do 29. leta starosti matere. In potem še 200 evrov univerzalnega letnega otroškega dodatka za vsakega otroka, nato bolniško nadomestilo za stare starše in podobno.

Največ blogerjevega zanimanja je pritegnila primerjava programov obeh povezanih strank. Predvsem z vidika socialne problematike, poudarjanja vrednote družine ali zanimanja za prihodnost naših otrok. Rezultat pa je bil porazen …

Foto: arhiv RTV Slo

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]