Slovenci za sovraštvo niti politike ne potrebujemo

16. Dec 2013 14:52

sovrastvoPolitika nas Slovence razdvaja že več kot stoletje in verjetno so se še pred mlado in staroslovenci Slovenci sovražili, ker so eni imeli monarhijo raje, kot drugi in morebiti je bilo podobno že v karantanskih časih, ko so bili eni zadovoljni z izvoljenimi vojvodami, medtem ko so jih drugi sovražili, piše Sašo ornik – Jin, ki se v tokratnem zapisu loti povezave sovraštva med Slovenci in politiko od časov, ko še nismo imeli časopisov in interneta pa do danes.

Ugotavlja, da kljub temu, da je politika najpomembnejše področje v življenjih ljudi, pa sovraštvo ni omejeno samo na njo. Sovraštvo je v resnici vseprisotno.

Ljudje se radi sovražimo, čeprav je veliko prikrivanja za sladkimi besedami in za konstruktivno kritiko, ko svoje nasprotovanje skušamo skriti za dvoreznim mečem dobrodušne kritike, ki naj tarči pomaga, a jo povečini skuša spraviti na kolena. In če se je v preteklosti sovraštvo množic še dalo skrivati s cenzuro, je obdobje spletnega komentiranja na dan prineslo pravo podobo človeštva.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]