Slovenija – dežela dvojnih meril in diktature selektivne strpnosti

17. Dec 2013 08:02

selektivna_strpnostPredstavljajte si Slovenijo v vzporednem vesolju, kjer urednik enega glavnih spletnih medijev takole najavi novega kolumnista: »Mag. Branka Grimsa smo med gostujoče pisce povabili, ker je uredništvo od krogov blizu vladi deležno ponavljajočih se očitkov, da ne razumemo prizadevanj, naporov in dosežkov zdajšnje vlade.«

V tem vzporednem vesolju še vedno vlada Janša in desnica. Premier ob ustoličenju visoke državne uradnike pozove k odstopu, če ne jih bo zamenjala nova oblast. Obrambni minister se preko e-mailov pogovarja o izvedbi kadrovskih čistk in preganja vojaškega uslužbenca, ki si je proslave v Dražgošah udeležil v uniformi Slovenske vojske.

Po odmevni javni tribuni policija na zaslišanje privede do ravnanja oblasti kritične intelektualce Vlada Miheljaka, Jožeta Pirjevca in Vena Tauferja, na nacionalni RTV ukine oddajo Studio City in odpusti Marcela Štefančiča ter Bojana Krajnca, na čelo univerze pa se povzpne dr. Dimitrij Rupel.

Slovenijo kot deželo dvojnih meril in selektivne strpnosti na svojevrsten način v svojem blogerskem zapisu predstavlja Rok Čakš.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]