Slovenija – država v stalni stalni pripravljenosti tistih na vrhu

24. Feb 2016 13:23

Po tem, ko je afera “stalna pripravljenost” izbruhnila na nekaterih fakultetah, kjer so si dodatek za stalno pripravljenost neupravičeno izplačevali nekateri profesorji, vključno z nekaterimi sedanjimi ministri v vladi, se je izkazalo, da so si omenjeni dodatek izplačevali tudi nekateri direktorji določenih zavodov.

V katerikoli sistem v tej državi pogledaš, naletiš na že znan prizor. Tiste na vrhu, za katere se vedno najdejo razni dodatki k plačam, izredna napredovanja in drugi bonusi in tiste pri dnu, za katere nikoli ni denarja. Ker se varčuje. Ker je vsaka kulica pomembna, ker je pomemben vsak list papirja.

Najhujše pri vsem tem je, da je vse tako lepo urejeno, da tisti pri vrhu ne delajo nič nelegalnega, zaradi česar jih je tudi velikokrat kontraproduktivno napadati za njihova dejanja. Ker na koncu za svoje ‘trpljenje’ dobijo še zadoščenje v obliki odškodnine. Množice na minimalnih plačah ali z malo več, takšnega zadoščenja ne bodo nikoli deležne. Čeprav se jih ponižuje z večkrat mizernimi dohodki.

O problemu piše Sašo Ornik Jin.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]