Slovenija – moja ultramoralna dežela

28. Nov 2014 09:18

znake-slo-euMediji se dandanes največ posvečajo spolnosti, nasilju ter čenčami in to zato, ker ljudje to najraje gledajo, berejo, poslušajo … in se nad tem nato zgražajo. Najlepši primer je zadnja afera z na video ujetim domnevnim seksom ravnatelja in učiteljice v eni od mariborskih šol.

Ko človek posluša dežurne moraliste, se mu zazdi, da je naša Slovenija tako prepolna krepostnih in sploh visoko moralnih ljudi, da je že kar kičasto.

Če je naša družba res tako moralna in etična, od kod tajkuni in korupcija, zakaj tonemo vedno nižje?” se retorično sprašuje avtor Reformirane strani.  Ugotavlja, da Slovenci za vse slabo, nepošteno, nemoralno in neetično vedno najdemo krivce vsepovsod drugje, praktično nikoli pa pri sebi: “seveda ni nihče kriv: oni zgoraj valijo krivdo na tiste tam zunaj, oni spodaj na tiste zgoraj, potem je tu  kriv liberalni kapitalizem, komunizem, NATO, udbomafija, RKC, Amerika, Marsovci in ne vem kdo še vse.”

A v resnici pa za večino ljudi velja, da goljufajo, oz. so nemoralni/neetični vsak na svojem nivoju, ki ga pač dosegajo in zagotovo bi izkoristili priložnost tudi za kaj večjega, če bi to možnost imeli.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]