Slovenija (še) ni Ukrajina, a Janukovičev in naš režim sta si zelo podobna

4. Mar 2014 13:31

kucan_putin_wikipedia“Oba obvladujeta čez palec preko 85% vseh medijev v državi. Oba obvladujeta velik del gospodarstva. Oba zlorabljata represivne organe za pregon opozicije. Oba sta /kot smo lahko opazili ob nasprotovanju Slovenije sankcijam proti Rusiji/ bližje Putinovi Rusiji, kot svobodnemu svetu …”

Bivšemu svetovalcu ex ministra Šušteršiča in znanemu blogerju Libertarcu ni težko najti mnogo vzporednic med padlim Janukovičevim režimom v Ukrajini ter tem, kar se dogaja v Sloveniji.

Glavno vzporednico vidi v vladnem nadlegovanju političnih nasprotnikov z uporabo represivnega aparata, ki se ga  gre levica, katera je v Sloveniji zasedala oblast večino časa v zadnjih desetletjih.

“Ni pomembno, da so si preganjani programsko povsem tuji in tudi politično nimajo veliko skupnega: kot denimo Žiga Turk, Franc Kangler, Janez Šušteršič, Zmago Jelinčič, Janez Janša, Zvonko Černač, Vasko Simoniti, Bernard Brščič in France Cukjati. Pomembneje je tisto, kar jim je skupno: potencial ogroziti absolutno oblast levice in obsoječe razmerje sil v državi in da nihče izmed njih ne pripada “pravim”.” (foto: wikipedia)

(v DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, katero stališče do dogajanja v Ukrajini vam je bližje)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]