Padec Alenke Bratušek – “Slovenska fovšija ne pozna meja”

9. Okt 2014 09:03

alenka_bratusek_zagovorZadnje dni je glavna tema političnih pogovorov v Sloveniji zaslišanje Alenke Bratušek za podpredsednico Evropske komisije za energetiko, po katerem je doživela pravi pogrom tako iz Slovenije kot tudi EU. Medtem, ko so njeni nasprotniki, katerih mnogo si je Bratuškova pridobila že z načinom kandidature, kar čakali na neuspeh kandidatke, ko so lahko Bratuškovi zadali še zadnje usodne udarce, so njeni zagovorniki seveda prepričani, da je bila Bratuškova kolateralna škoda političnih preigravanj.

Prepričani so namreč, da so bili nekateri kandidati še slabši od Bratuškove vendar so stranke v Evropskem parlamentu, v luči kombinatorike in taktiziranja, izkoristile popolno nepodporo Bratuškovi s strani lastne države in jo brez težav žrtvovale v prepričanju, da Slovenija z njo ne bo vztrajala.

Rafael Zupančič tako med drugim v svojem komentarju meni, da je to sramota za Slovenijo, sramota za našo politiko, sramota za našo državo, najbolj odgovorni pa da so naši poslanci v EP, ki očitno ne zagovarjajo interesov naše države in naših volivcev temveč evropske politične stranke in asociacije.

Izrazi tudi prepričanje, da kandidatka, ki je vodila proračun RS, ko je bil finančni minister Bajuk, nagrajeni finančni minister na nivoju EU, le ni tako slaba, kot se jo hoče prikazati, kot nesposobno in nekompetentno.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]