Slovenska vlada je iztirila

3. Dec 2016 20:23

Odnosi v vladni koaliciji so v zadnjem obdobju najbolj napeti odkar je vlada dr.Mira Cerarja v sestavi SMC, SD in DeSUS, prevzela vajeti države. Ob zadnjih potezah vlade pa nemalo kdo celo verjame, da so na vidiku predčasne volitve.

Slovenska vlada je v resnici iztirila iz tirnic razumnega vodenja države. To je jasno tudi tistim, ki jih je IQ pustil na cedilu. Dokazov za to pa je toliko, da za to spoznanje ni treba imeti ne vida, ne sluha.

S svojo politično nespretnostjo ni uspela zapreti zgodbe z zahtevami zdravnikov po spoštovanju normativov, kar prevedeno pomeni zahtevo za višje plače. Prav nasprotno, veselo in tresoče rokovanje ministrice in predsednika sindikata Fides ob podpisu »nekega« stavkovnega dogovora, je odprlo drugi del bolečine, ki je tiho in potuhnjeno, v kroničnem stanju čakala, da ponovno izbruhe.

Sindikati javnega sektorja Branimirja Štruklja so samo čakali, kako se bo zgodba z zdravniki razpletla, da bodo lahko pred zaključkom plačnih pogajanj uporabili nov argument. Pri tem jim ni treba ožemati lastnih, že prej na mizo položenih idej ali si izmišljati nove. Kar vlada sama jim je ponudila najmočnejšega – podprla je razslojevanje naše družbe in priznala, da vsi javni uslužbenci niso enaki javni uslužbenci.

Za državo, kjer je štrleti iz povprečja še vedno greh, je to seveda nedopustno. Odprli so Pandorino skrinjo,… nadaljevanje na blogu Kamien komunikacije.

Oznake: ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]