Slovenska vlada trguje z našimi otroki. Kje so vstajniki, sindikati?!

17. Nov 2013 16:03

V senci pompa ob sprejetem proračunu in dobljeni zaupnici je vlada premišljeno in potiho Slovenijo zadolžila za nove 1.5 milijarde evrov s 4,7% obrestno mero na triletne obveznice, kar je po prepričanju mnogih samomorilsko dejanje. Za primerjavo, obresti na triletne obveznice Nemčije znašajo 0,25%, Avstrije 0,35%, Španije 1,7% in Hrvaške 4,0 %.

Ob tem pa je tovrstno zadolžitev je provladna novinarka TV Slovenija Mojca Š. Pašek nepoučenim gledalcem prodala kot “velik uspeh vlade in ministra Čuferja”, pa tudi v drugih dominantnih medijih novica ni požela pozornosti, ki ji priteče.

Drago zadolževanje bo seveda pustilo posledice, meni avtor bloga Nisem levičar in dodaja, da glede na to, da strukturne reforme in racionalizacija javnega sektorja še niso na vidiku, gospodarska rast pa je tudi še oddaljena, bomo ceno divjega popivanja prenesli na naše otroke, ki bodo oropani prihodnosti.

“Slovenski vladi sem v imenu svojih še nerojenih otrok res neizmerno hvaležen, naj zraven pohvalim še nepristransko, nepolitično objektivno in verodostojno poročanje RTV SLO,” bloger sarkastično zaključuje svoj zapis.

(v DS anketi – desni stolpec spodaj – vas sprašujemo, kako ocenjujete novo zadolžitev Vlade RS)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]