Slovenski politični prostor se zdi precej nestabilen, a v resnici ni

7. Sep 2014 10:41

drzavni-zborMenjave vlade skoraj vsako leto, stranke, ki nastanejo pred volitvah in čez dve leti izginejo s scene, vedno znova novi obrazi v državnem zboru …. slovenska parlamentarna demokracija zadnja leta na videz deluje povsem nestabilno.

A to se zdi zgolj na prvi pogled: “Gospodarsko političen sistem je neverjetno stabilen in skoraj nič se ne spreminja. Ko nove poliitčne sile prevzamejo oblast, nadaljujejo delo prejšnje, ki so jo znale prej še kako kritizirati. Čim več je treba privatizirati, državo bolj ali manj zmanjšati, uvesti nepremičninski davek, znižati obremenitve delodajalcev, izvesti pokojninsko reformo, trg dela narediti čim bolj fleksibilen…. ” ugotavlja Jin in dodaja: “Včasih se zdi, da nam vlada ena sama partija, ki se v posmeh državljanov deli na nekaj skupin in potem le navidezno prepira.”

Tisti, ki želijo poseči v ohranjanje statusa quo, so nemočni in kmalu izgubijo voljo in upanje: “Ljudje so ujeti v igro medijske manipulacije, ki jo igrajo tako politične skupine, kot tudi zakulisni interesi, bodisi gospodarski ali medijski in zelo veliko jih kmalu postane apatičnih in ne vidijo več smisla, da bi se naprezali.”

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]