SMC in virtualni državljani

21. Avg 2014 07:05

miro_cerarSpletna stran Stranke Mirarja Cerarja med državljani dviguje kar nekaj prahu. Boris Vezjak jo enostavno ocenjuje kot sumljivo in ob tem dodaja: Samo v Sloveniji se lahko zgodi, da politični fenomen dnevno hektično spremljajo vsi mediji in  javnost, nihče pa ne opazi ničesar nenavadnega tik pred nosom, čeprav so volitve in burna kampanja.

Blogerja so na spletni strani zbodli že profili ljudi, ki bi jim v stranki radi pomagali. Slednji naj bi vzbudili pozornost že zaradi nerealističnih, marketinško intoniranih fotografij državljank in državljanov ob predstavitvah njihovih problemov.

Mediji pa so šele včeraj opazili, da so zgoraj omenjeni posamezniki na spletni strani predstavljeni z lažnimi identitetami in fotografijami. SMC to potezo argumentira z varnostjo podatkov, Vezjak pa meni, da je sklicevanje na institut varovanja osebnih podatkov povsem deplasirano. Uporaba tega instituta nastopi s situacijo, ko je varovanje takih podatkov ogroženo in ga velja zaščititi – vendar to ni bila okoliščina z življenjepisnimi zgodbami posameznikov, ki so jih objavili na strani SMC.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]