Čisti politični amaterizem Mira Cerarja

21. Avg 2014 08:03

cerar_miroStranka SMC se je odločila. ZaAB ni povabila v vlado tako, da je dokončni obris koalicije v podobi SMC, DeSUS in SD. Ob tem, ko je iz koalicijskih pogajanj že prej izstopila NSi, pa se mnogi upravičeno sprašujejo ali je Slovenija nemara dobila še eno nestabilno vlado. ZaAB-jevi štirje poslanci bi namreč bili dovolj, da bi tudi ob morebitnih težavah z DeSUS-om vlada imela dovolj glasov.

Namesto tega pa je Cerar že v štartu nasedel Erjavčevemu blefu in njegovim zahtevam ter mu prvemu dal povabilo v koalicijo. Najbolj zmuzljivemu politiku na slovenski sceni je priznal nepogrešljivost, s čimer ga je okrepil in najbrž nihče ne dvomi, da bo premier deležen številnih izsiljevalskih potez s strani velikega mojstra. Cerarjeva vlada bo torej v istem položaju, kot mnoge druge vlade pred njo, je prepričan bloger Rado.

Temu dodaja, da je SMC s tem izničil svoj skoraj rekordni volilni uspeh. Volilni rezultat 36 % za SMC je namreč postavil v odvisnost od mnogo manjše stranke. To je strateški manko. Čisti politični amaterizem, ki jemlje zaupanje v osebno poštenost profesorja Mira Cerarja. Za načelnost, torej izločitev ZaAB, pa bo, kot je še prepričan bloger, plačal visoko ceno.

(V DS anketi – desni stolpec spodaj –  vas sprašujemo ali podpirate Cerarjevo koalicijo SMC+DeSUS+SD)

Oznake:, , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]