SMC za predsednika stranke ponovno izvolila Mira Cerarja

11. Mar 2018 13:39

Neizogibno je, da SMC na volitvah v juniju ne bo prišla niti blizu 36 poslancem, ki jih je osvojila na prejšnjih. Srečni bodo lahko, če jih bodo dobili 10. V nekaj mesecih lahko z odlično kampanjo še kaj pridobijo, toda ankete jim za zdaj kažejo vstop v Državni Zbor in nič kaj več.

Danes je v Mariboru potekal kongres Stranke modernega centra, na katerem so kot edinega kandidata za predsednika stranke izvolili Mira Cerarja. Kako bi moglo biti drugače v stranki enega novega obraza, ki se je v začetku celo imenovala po njem.

Če ne bi bilo Cerarja, ki je v nekem trenutku nastopil kot rešitelj in brez pravega programa in z nepreverjenimi kadri dosegel fenomenalen rezultat, tudi 218 delegatov, ki so glasovali zanj, ne bi bilo v stranki. Stranke sploh ne bi bilo.

Cerar je v govoru napovedal zmago na volitvah, a to so le sanje. Kljub gospodarski rasti, nizki brezposelnosti, vedno bolj uravnoteženemu proračunu, uspešnemu izvozu, je podpora SMC-ju  in tudi njenemu voditelju ves čas padala. S prihodom Marjana Šarca je postalo izključeno vsakršno presenečenje.

Ljudem je pač bil dan nov rešitelj, h kateremu se bodo lahko zatekli in ni dvoma, da bo ta rešitelj nagovarjal prav tisti del volilnega telesa, ki ga je pred leti tako uspešno Cerar. Za dva pa tukaj ni prostora … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]