So bile volitve v Evropski parlament v resnici težak poraz desnice?

31. Maj 2014 17:33

krizaNedeljske volitve še vedno dvigujejo veliko prahu, po pisanju novinarjev pa je zanje značilna nizka volilna udeležba. Emil Milan to negira in poudarja, da ne gre za nizko volilno udeležbo, temveč za visoko obstrukcijo. Volivci niso preprosto »ostali doma«, temveč so aktivno, s polno zavestjo obstruirali te volitve in tako pokazali, da je v igri več kot le nezaupanje v politične stranke. Ta obstrukcija potrjuje aktualnost naše zahteve, da je treba Slovenijo prenoviti.

Bloger prav tako zanika vse trditve, da so bile volitve v Evropski parlament zmaga za desnico. V resnici naj bi šlo namreč za težak poraz desnice. Desnica ima v Sloveniji, ob povprečni 60% udeležbi na volitvah, nekako 400 – 450.000 volivcev.

Na teh volitvah sta jih obe desni stranki, torej SDS in koalicija Nsi-SLS, skupaj zbrali le dobrih 160.000, kar predstavlja le 9.5% celotnega volilnega telesa. To pomeni, da je bila nenormalno visoka obstrukcija tudi na desnici, kar je toliko bolj presenetljivo, ker so volivci desnice znani kot bolj disciplinirani, bolj zanesljivi, poudarja bloger.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]