So strici dementni, ali pa nimajo takšnega vpliva, kot trdi Janša?

26. Jun 2014 08:37

shod_majniska_dekleracija_2014_2Potem ko je Janez Janša začel prestajati dveletno zaporno kazen na Dobu, se je ponovno pojavila dilema glede tega, ali je sodstvo neodvisno ali dela po navodilih dnevne politike.

Seveda ne moremo trditi, da znotraj določenih inštitucij ni ljudi, ki so privrženci določenih političnih strank in opcij, a to, po mnenju avtorja bloga Prebliski, ni dokaz, da je inštitucija kontaminirana, pristranska in marioneta političnih botrov.

Ob tem spomni na depešo o Patrii, ki jo je policija  založila le za toliko časa, da je potekel rok obveznega  hranjenja  telekumunikacijskih informacij, Telekom pa je vestno po zakonu brisal sledove. A kljub temu ne moremo trditi, da sta policija in Telekom prestreljena z Janševimi privrženci, meni bloger.

Če bi bilo sodstvo res pod vplivom politike bi, kot je prepričan, pametna poltika pustila Janšo na svobodi, dokler niso izčrpane vse pravne možnosti. Zapor bo Janši namreč samo pomagal konsolidirati lastne vrste in se dodatno utrditi v  vlogi žrtve. Te pa ponavadi uživajo posebne simpatije volilcev.

So torej Strici iz ozadja že toliko demntni, da ne razmišljajo več analitično ali pa  sploh nimajo takšnega vpliva, kot zatrjuje Janša, se ob koncu sprašuje bloger.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]