Socialna država ali država na sociali?

8. Mar 2014 09:07

foto3384Naši politiki zelo radi poudarjajo, da je Slovenija država z socialnim čutom do socialno šibkih prebivalcev. Za vse težave in rast stopnje brezposelnosti krivijo delodajalce. Delodajalci so tudi krivi za podpovprečne plače. Bančni sistem smo uničili državljani. Zaradi tega morajo prebivalci Slovenije varčevati in plačevati višje davke. Po mnenju Alenke Bratušek se zaradi tega počutimo bolj varno in živimo bolj, kot pred enim letom.

Zame so zgoraj zapisane trditve totalen bull***t, ki služi samo preusmeritvi pozornosti. »Slovenska vlada se vam zahvaljuje. Bili ste odlično občinstvo!,« bi lahko dodali naši politiki, kot to izrečejo iluzionisti po končanem nastopu.

Danes je prvak SD Igor Lukšič izjavil, da v koaliciji razpravljajo o tem, ali bomo raje ostali pri triodstotnem primanjkljaju in s tem odprli razpravo o novih davkih ali njihovem začasnem povišanju ali pa bomo dvignili primanjkljaj. Glede na vsa opozorila Evropske komisije menim, da to pomeni nove davke …več (piše Miha M.)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]