Socialni sporazum 2015/16 – sporazum, ki je očitno le samemu sebi namen

10. Feb 2015 18:06

podpis“Izračun višine minimalnih življenskih stroškov se izvede v letu 2016 in v skladu z obstoječo zakonodajo se opravi uskladitev višine minimalnega dohodka, ki je podlaga za izračun socialnih transferjev.” To je le eden od naštetih enajstih ciljev socialnega sporazuma 2015-16, ki opredeljuje temeljne zaveze in usmeritve delodajalcev, sindikatov in Vlade Republike Slovenije za izvajanje aktivnosti v letih 2015-2016.

Kot piše blogerka Herta, že bežen vpogled v zgoraj navedeni odstavek sili k zaključku, da takega sporazuma nihče ne potrebuje, saj je očitno le samemu sebi namen. Noben sporazum se namreč ne izvede sam, izvesti ga morajo ljudje. Ne o ljudeh niti o rokih pa, kot je prepričana, namerno ni niti besedice.

V nadaljevanju tako navede razloge, zakaj se lahko zgodi, da bo omenjeni sporazum pripeljal samo do prerekanja o tem, kaj so februarja 2015 sploh zapisali, pri čemer bodo eni trdili, da so mislili na zakonodajo, ki je veljala februarja 2015, drugi pa, da velja za obstoječo zakonodajo morebitno naknadno spremenjena zakonodaja.

Skratka vse v doslej že videnih manirah.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]