Sodelovanje Levice z vlado ogroženo? Dvomim

28. Jun 2019 06:07

Ko je Levica stopila v sodelovanje s koalicijo petih strank, je bilo pričakovati, da bo tu in tam prišlo do trenj in groženj po sodelovanju. To se ponovno dogaja zadnje dni.

V Levici kljub odprtju dialoga s predstavniki LMŠ-ja v preteklih dneh z nezadovoljstvom gledajo na opravljeno delo vlade Marjana Šarca. Zlasti jih moti, da ni bil uresničen niti eden od 13 projektov, ki so jih predlagali v stranki. “Zatika se na drugi strani, kjer zmanjkuje politične volje in se skuša razvodeniti naše predloge,” je dejal Mesec. Šarec je na to odgovoril, da se je treba zavedati, da je v koaliciji pet strank, ki se morajo ves čas usklajevati, odnos z Levico pa je po njegovem mnenju dober, poroča RTV Slovenija.

Sašo Ornik – Jin pa dodaja, da se mu zdi, da je Levica veliko pridobila od sodelovanja s Šarčevo vlado. “Razumem, da se trudijo biti oster pogajalec in iztržiti čim več. To je normalno. Ne bi pa razumel, če bi že zdaj prekinili sodelovanje, ker niso dobili več. Predsednik vlade ima prav, da je potrebno veliko usklajevanja in to je težko delo že znotraj koalicije, kaj šele, ko imaš zunanjega partnerja,”…nadaljevanje na blogu

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]