Stališča strank: od cepljenja do jedrske energije in konoplje

25. Maj 2018 08:35

Večina političnih strank je na svoje naslove prejela anketne vprašalnike, ki razkrivajo njihova stališča do cepljenja, jedrske energije, konoplje itd. Stranke so si enotne samo pri enem vprašanju: nasprotujejo uporabi plastičnih vrečk.

Zdravo Slovenija njihove odgovore tudi tabelarno prikazuje, kako politične stranke gledajo na uvedbo jedrske energije v Sloveniji, baterijsko reju v perutninarstvu, uvedbo finančne policije, nasilje nad živalmi itd.

V osredju pa so predvsem njihova programska izhodišča. Tako na primer Za zdravo družbo komentira nasilje v šolah: “Glede na uspešne mednarodne projekte, ki so znanstveno dokazali zniževanje stopnje nasilja po uvedbi meditacije za učence in na osnovi tovrstnih uspešnih pilotnih projektov v Sloveniji, predlagamo uvedbo meditacije v izobraževalne in tudi ostale javne ustanove. Seveda podpiramo tudi druge, običajne ukrepe za zmanjšanje nasilja.”

Dodali so tudi komentar, kaj manjka slovenskemu šolskemu sistemu, ob čemer NSi dodaja: “Slovenski izobraževalni sistem je osredotočen predvsem na kvantiteto osvojene snovi, premalo pa na kakovost. Manjka učenje inovativnosti, spodbujanje samoiniciativnosti in podjetnosti. Končni cilj učenja mora biti po mnenju NSi razvijanje “prilagodljivih kompetenc”, to je zmožnost, da naučeno in osmišljeno znanje in razvite veščine uporabljamo v različnih situacijah na prožen in ustvarjalen način.”

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]