Stiska otrok v Angliji – šole delijo hrano in bunde

19. Dec 2018 08:02

Nekatere šole v Veliki Britaniji so zaradi prehranske stiske otrok odprle, tako imenovale »banke hrane«. Šolarjem delijo najnujneša živila, saj so lačni. Za ukrep so se odločila vodstva šole, ki so ugotovila, da so »otroci preveč lačni, da bi se učili«, navaja BBC. 

Hkrati ta ukrep kaže, da je projekt »univerzalnega dohodka« zgrešen, saj ne doseže družin in ni ustrezen. Kot menijo komentatorji, je od uvedbe položaj družin še slabši. Težave z lakoto okoli božiča so namreč že napovedali!

Pisanje časnika Mirror je ravno tako pretresljivo, saj šole poročajo, da nekateri otroci nimajo pižame in spijo v šolski uniformi. Učiteljica je navedla primer, ko tretjina njenega razreda spi v šolskih oblačilih. Pomagali so tudi otroku, ki je obrnil hlače narobe, da ne bi bila tako očitne luknje na kolenih.

Vse več učencev pa tudi prosti učiteljice, če jim lahko prilepijo podplate na cenene čevlje. O tem priča tudi povečana odsotnost otrok v hudem deževju, saj veliko otrok nima primerne obutve, edino pa bi jim voda uničila. Zato so v časniku te obupne razmere primerjali s stisko otrok v Angliji v 19. stoletju … več (piše: Zdravo Slovenija). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]