“Svetovalci Alenke Bratušek so izpadli kot pravi politični diletanti”

27. Apr 2014 17:33

slika_alenka_bratusekDogajanje izpred zadnjih nekaj dni razkriva, da je najverjetneje bila stranka Pozitivna Slovenija notranje hudo razklana. Kaj takega se je dalo slutiti že samo ob glasovanju ob interpelaciji notranjega ministra Gregorja Viranta. Plagiator je to neenotnost tedaj pripisoval osebnim zameram iz preteklega skupnega koalicijskega delovanja. Še danes pa ne zna najti pravih razlogov, zakaj se je Alenka Bratušek  prav v tem času in tako na hitro odločila za sklic volilnega kongresa stranke.

Bloger poudarja, da so se v tej situaciji svetovalci Alenke Bratušek izkazali kot pravi diletanti in popolni nepoznavalci razmer v stranki. Eno leto pred rednimi parlamentarnimi volitvami so verjetno na ta način želeli utrditi premierkin položaj v stranki in v vladni koaliciji, ne da bi pri tem sploh poznali vzdušje v stranki sami in tudi med volivkami ter volivci te stranke.

Alenka Bratušek je ob porazu sama priznala, da se s stranko ni pretirano ukvarjala, na koncu pa je za politično krizo kriv Zoran Janković, ki se je potegoval za mesto predsednika stranke Pozitivne Slovenije. Bloger sumi, da so pri tem ekscesu sodelovali tudi drugi drugi zunanji sodelavci, kot na primer Gregor Virant, Karl Erjavec in Igor Lukšič.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]