Tajkunizacija je mlinski kamen za vratom Slovenije

18. Okt 2013 14:52

Dnevno in še dolgo bomo brali o posledicah tajkunizacije Slovenije, kar pa sta še novembra 2008 najbolj podpirali stranki SDS in NSi. Žalostno dejstvo, ki ji je sledilo žal prepozno novo spoznanje, kot vsej politiki doslej. Odgovarjal pa ni še nihče, predvsem ne zaradi »partijskega« volilnega sistema, ko volivec nima vpliva, kdo bo izvoljen, čeprav to velevata prava demokracija in naša ustava, začenja svoj tokratni zapis Franc Mihič.

V nadaljevanju tako spomni na nekatere izjave v medijih, ki naj bi dokazovale, da SDS in NSi nista imeli pred leti nobenih zadržkov pri menedžerskih prevzemih, ko prevzeto podjetje prevzemniku menedžerju odplačuje menedžerske kredite, dokler zmore, potem pa shira in potem davkoplačevalci poplačamo kredite, ker ne gre drugače.

Dodaja pa tudi, da se je v času vladanja dr.Drnovška oz. zlasti vlade mag.Ropa napisala usodna finančno gospodarska »tajkunska zakonodaja« s čimer se je divja privatizacija še intenzivirala, ter uzakonilo še sramotno zakonito prikrito kratenje lastninskih pravic zaposlenih, to je prikrito neplačevanje socialnih prispevkov, kar se dogaja še danes.

Oznake:, , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]