V Sloveniji okrog 7800 sodobnih sužnjev

18. Okt 2013 13:23

Medtem ko je, ob evropskem dnevu boja proti trgovini z ljudmi, Slovenski karitas opozoril, da je Slovenija zaradi neobstoječe, nedorečene oz. zakonodaje, ki se ne izvaja, dežela izvora trgovine z ljudmi, pa je  Fundacija Walk Free objavila rezultate svojih raziskav iz katerih je razvidno, da v Sloveniji živi okrog 7800 ljudi v razmerah zelo podobnih sodobnim oblikam suženjstva, kar Slovenijo uvršča na sramotno 67. mesto držav na svetu po razširjenosti suženjstva, piše bloger Plagiator.

Nekateri so seveda takoj pohiteli razlagati, da ta podatek ni točen, da je previsok, da metodologije ugotavljanja vseh mogočih pojavnih oblik sodobnega suženjstva niso primerne in da tega kar Fundacija Walk Free smatra za suženjstvo v Sloveniji tako ne smatramo, ker tudi naša zakonodaja tega na tak način ne prepoznava in ne sankcionira in da zaradi tega takšnega pojava sodobnega suženjstva v Sloveniji pač ni mogoče zaznati ali prepoznati.

Bloger pa je prepričan ravno nasprotno, da so kriteriji Fundacije Walk Free za ugotavljanje sodobnega suženjstva v današnjih evropskih družbah očitno še vedno preohlapni. Prepričan je, da v Sloveniji, v razmerju katere od pojavnih oblik sodobnega suženjstva, živi še veliko več ljudi, kot jih je ta organizacija navedla.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]