Tajkunizacija ni kraja, »pomanjkljivosti« v zakonodaji pa tudi ne naključne

25. Apr 2014 08:21

tajkunizacija_politika_thumbNamreč, če na vso zadevo pogledamo s strogo pravnega stališča, ne gre za krajo. Pravo Republike Slovenije takšne postopke dopušča in ne ščiti podjetja pred uničevanjem. Verjetno je malokdo, ki bi verjel, da je ta »pomanjkljivost« zgolj naključna.

Zaposleni v »tajkuniziranih« podjetjih tako plačujejo brezobzirno lastninjenje. Lastninjenje nacionalnega bogastva z manipulacijo certifikatov pa tudi predstavlja poseben, izjemen pojav in obsežno  prevaro velike večine državljanov,  kot je v evropski  zgodovini do sedaj še nismo poznali.

Toda ob vsem tem se vedno postavi pomembno vprašanje. Zakaj bi bilo lastninjenje s strani nacionalne managerske elite sporno? Ali se ne soočimo z idejo, da je »domač« lastnik zaradi narodne pripadnosti bolj solidaren z družbo v kateri živi? Ali ni »naš«, ki živi z nami vendar bolj naklonjen narodovemu obstanku kot tujec?

Ne ni, odgovarja Bogdan Lipovšek, saj nastopi nesluten in nerazumen egoizem in pohlep. Obči interesi naroda, ki ne zajemajo nič drugega kot ustvarjanje splošnega dobrega za vse, se umaknejo bolestnemu poveličevanju pripadnikov elit, ki nimajo več nikakršnega odnosa do prebivalstva in so prepričani, da so v posesti stvari in ljudi. Zaradi te mantre  si s pisanjem in sprejemanjem ustrezne zakonodaje v Državnem zboru ustvarijo okolje, v katerem si lahko prisvajajo vrednost dela (še) zaposlenih.

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]