Tarča proti ustavi: kako je RTV hiša proizvedla množični odpor

14. Okt 2016 14:12

Včerajšnja nacionalkina Tarča je povsem presenetila Borisa Vezjaka, ki ne pomni, da bi  toliko novinark in novinarjev iz iste hiše ob enem konceptualno in programsko najslabših dosežkov javnega servisa v zadnjih letih bilo pripravljenih javno reči tisti »Dovolj je bilo« –  zaenkrat vsaj na socialnih omrežjih.

Kaj takšnega pred leti res ni bilo običajno. Če bi bilo, na referendumu ne bi kar dvakrat potrdili Grimsovega zakona o RTV. Ki je že zmerom v veljavi. Kot da bi prihajalo do točke preloma, ki lahko povzroči revolt. Med njimi so, nepričakovano, v zadnjem letu ali več glasnejše predstavnice ženskega spola, opozarja bloger.

Zadnja Tarča se je dotaknila teme splava. Že sam naslov  – »Splav – kdaj se začne življenje?« – je obetal promocijo nerazumevanja, saj je v njem že bila previdno nakazana agenda pro-lifeideologov in zagovornikov odprave splava. Argument, da je začetek življenja lociran, kot so dejali, v nič manj kot nastanek jajčeca, je namreč njihov.  Kaj pa se je v oddaji dogajalo, preverite na blogu.

Oznake: , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]