Težava je, da se novinarji vse bolj spreminjajo v aktiviste

3. Jul 2017 07:04

Nobena skrivnost ni, da noben medij ni povsem objektiven. Če je lastnik nekega časopisa konservativec, bo zahteval, da se propagira konservativne vrednote in težko, da bo kot komentatorja zaposlil socialista.

Tudi težko, da bo socialist težil temu, da postane komentator pri konservativnem časopisu. Potem niso potrebni posebni pritiski, da novinarji pišejo tako, kot lastnik zahteva, saj večinoma verjamejo v iste stvari.

Ampak potem pridemo do aktivizma. Se pravi, jasno je, da komentatorji prodajajo svojo ideologijo, pogled na svet, vrednote, toda v normalnem medijskem prostoru bi moralo biti tudi tako, da se skuša vsaj novice predstavljati čim bolj objektivno.

Da se ne laže in zavaja. Da bralec ve, to je komentar, razmišljanje urednika, celo blog, to drugo pa je novica, poročanje s terena. Da gledalec ve, da mu bo v komentarju novinar solil pamet, a da mu bo hkrati tudi povedal, da je cesta v Spodnje Topolovce stala milijon evrov in ne bo, ker je na oblasti njegov prijatelj, trdil, da je bila cena zanjo le pol milijona … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]