Titov plakat na steni policijske pisarne je nedopustna napaka

9. Avg 2015 20:12

forto4343Pri propagandnem plakatu z Josipom Brozom – Titom in rdečo zvezdo na steni pisarne, v kateri so zaradi udbinega pisala želeli zaslišati Romana Leljaka, gre za več kot le za Titovo sliko. Gre za ohranjanje videza nepristranskosti državnih organov in navsezadnje izkazovanja pripadnosti lastni državi in njenim vrednotam.

V prostorih državnih služb bi moralo biti mesto le za simbole slovenske države, zastavo, grb, morebiti celo tu in tam za fotografijo predsednika republike in za nič drugega,” meni Sašo Ornik, ki se v svojem zapisu loteva te aktualne problematike.

Bloger dogodek posplošuje tudi na druge po njegovem mnenju primerljive situacije: “V resnici tam ne bi smel viseti niti plakat za romanje na Brezje, paziti bi morali tudi na modne dodatke, kot so križci ali pokrivala, ki bi jih lahko enačili s pripadnostjo neki verski skupnosti. Ne gre le za ločitev države od religije, za prepoved poveličevanja kraljev, diktatorjev, ideologij, ki niso uradna državna ideologija, gre za popolno prevlado simbolov države v državnih prostorih.”

A klub vsemu meni, da se pri iskanju tovrstnih omejitev ne sme pretiravati in je pri tem potrebna določena mera zdrave pameti.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]