Trditi, da so vsi muslimani teroristi je nekaj takšnega, kot trditi, da so vsi moški posiljevalci

10. Jan 2019 08:04

V Maroku se je pred dnevi zgodil strašen zločin, ki so ga nasprotniki ne le migracij, ampak kar vseh muslimanov, izkoristili za mobilizacijo svojih privržencev in prepričevanje zagovornikov migracij, kako zelo se motijo.

Dve turistki iz Skandinavije, študentki Louisa Vesterager Jespersen iz Danske in Maren Ueland iz Norveške, sta se v Maroku odpravili v gore, kjer so ju ujeli pripadniki Islamske države in na grozovit način ubili, vse skupaj pa v svoji sprevrženi maniri še posneli in delili na spletu.

Dekleti sta bili mladi in lepi in kot takšni seveda mamljivi žrtvi za vse tiste, ki so lahko začeli na ves glas vpiti, da je to le še en dokaz več, da migrantov ne smemo spuščati v Evropo, če nočemo, da se takšne stvari ne bodo dogajale tudi pri nas. Zatrjevati so začeli, da gre za posledico spranih možganov, saj noben normalen ne bi rinil v muslimansko državo, kjer bi ga čakali skrajneži.

Na kratko, življenji obeh deklet sta postali nepomembni, spoštovanje do njiju se je razblinilo v trenutku, ko so začeli širiti posnetke zločina, vse skupaj pa se je prelevilo v le še eno politično igrico … več (piše: Sašo Ornik – Jin). 

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]