»Mi lahko likvidiramo, vi ne«

10. Jan 2019 09:47

Kot razume Boris Vezjakpredsednik največje opozicijske stranke v svojih retvitih že podpira streljanje svojih političnih nasprotnikov. Kot naj bi dejal, je najprej na vrsti diskreditacija, potem likvidacija.

Bloger ob tem ugotavlja, da dobivata sovraštvo in sovražni govor svoja temačna, žal pričakovana nadaljevanja. Vse to je pojasnil dr. Žiga Turk, ki je zaključil, da sovražni govor še nikogar ni ubil, kar te ne ubije, pa te ojača. Vezjak dodatno pojasnjuje dogajanje:

Janševa retvitana streljačina, objavljena na strankarskem tviterskem trolu z naslovom »vanja dolzan«, je animacija z uporabljenim delom avtentičnega posnetka nastopa Nicolaeja Ceauşescuja v »znamenitem« zadnjem govoru 21. decembra 1989, na katerem je res prišlo tudi do streljanja.

A to ni tisto streljanje, ki bo sledilo. Avtor je svojo animacijo uvedel s stavkoma »Zakaj se komunjare bojijo Božiča? No, tu je odgovor: Božić 1989« in ga na tviterju objavil dva dni po Božiču. Motiv streljanja v njem preide na božični dan istega leta, ko sta Ceauşescu in njegova žena Elena bila na hitrem sodišču po eni uri procesa spoznana za kriva zločinov proti človečnosti in že v naslednjem hipu odpeljana na dvorišče vojašnice v mestu Targoviste in pred nekim zidom usmrčena.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]