Po volilnem porazu SDS v nelegitimnost volitev prepričuje EU

15. Jul 2014 14:52

zapor_korupcijaTrije evropski poslanci iz vrst stranke SDS so ob začetku plenarnega zasedanja Evropskega parlamenta v Strasbourgu opozorjali na kršenje človekovih pravic in nelegitimnost nedeljskih volitev v Sloveniji. Zver je obenem opozoril na “volilni inženiring”, pozvali pa so tudi k ukrepanju EU.

Ob njih tudi nekateri ugledni ustavni pravniki opozarjajo, da bi v primeru oprostilne sodbe Janši zaradi kršenja človekovih pravic, padla senca na legitimnost minulih volitev.

A slednje večine Janševih nasprotnikov ne prepriča. Po mnenju blogerja Ciafksa so evropski poslanci SDS-a s svojimi dejanji blatili Slovenijo in njene volivce pred evropskimi poslanci. Dodaja, da je takšno ravnanje najmanj neokusno, vsebuje pa celo elemente kaznivega protidržavnega ravnanja in pomeni hudo zavajanje z obtoževnjem lastne države. Bloger je celo prepričan,  da bi morale takšno ravnanje pod drobnogled vzeti tudi pravosodne institucije, saj naj bi šlo za sramotenje države in njenih sombolov.

Bloger še dodaja, da gre več kot očitno za nadaljevanje rušilnega delovanja SDS, ki skuša volilni neuspeh in poraz na domačih tleh internacionalizirati in prenesti na evropski parket z zahtevo ukrepov proti RS.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]