Tudi v Ukrajini opozicijski politiki umirajo v čudnih okoliščinah

13. Mar 2015 13:23

people_came_to_the_side_of_boris_nemtsovs_murder_2015-02-28_44“Mislite, da bo zaradi tega kdo v Evropskem parlamentu zagnal vik in krik? Nikakor ne, umirajo namreč pravi ljudje, pripadniki politične stranke, ki je z lanskim pučem izgubila oblast. Kdo bi zanje pretakal solze, ko pa je bolj priročno s prstom kazati v Rusijo, kjer je bil ubit dokaj nepomemben politiki liberalnega dela opozicije.” meni Sašo Ornik – Jin.

V torek so namreč poslanci Evropskega parlamenta pozvali ruske oblasti, naj naredijo vse mogoče, da morilce Borisa Nemcova privedejo pred roko pravice.

Ob tem pa meni, da bi bili takšni pozivi na mestu, če bi iz Evropskega parlamenta prihajale podobne reakcije tudi ob jasnih primerih rasističnega nasilja militarizirane ameriške policije nad temnopoltim prebivalstvom ZDA. Toda “Spet, tam umirajo pravi ljudje, takšni, za katerimi ni treba pretakati solz. Dvoličnost bi bila že komična, če ne bi bila tako tragična.”

Očitno je tudi, kot je prepričan bloger, da smrt Borisa Nemcova – vse bolj kaže, da je šlo le za dejanje nekaj posameznikov – vedno bolj postaja le še ena epizoda v propagandni vojni med zahodom in Rusijo. 

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]