Umazane skrivnosti Evropske unije

26. Maj 2014 13:23

eu_korporacijeVčeraj so se v EU zaključile volitve v Evropski parlament. Medtem ko se v Sloveniji že po volilni udeležbi vidi, da slovenski volivec ne daje velikega pomena tej instituciji pa se nekateri sprašujejo celo, ali ima Evropski parlament nasplošno sploh kakšno moč odločanja.

Na blogu We Are Change so prepričani, da je Evropski parlament farsa, saj nima nobene moči in tudi nima možnosti pripravljati zakonodaje. Kljub temu, da je zadeva navzven predstavljena popolnoma drugače, pa so prepričani, da ni Evropska unija niti približno demokracija.

Dodajajo, da čeprav naj bi šlo pri Evropski uniji za skupnost, ki manjšim narodom navidez pomaga, pa gre v resnici za množično podrejanje, podjarmljanje in izkoriščanje ter za to, da se vse narode, sploh pa manjše, ki sami po sebi niso »pomembni«, vendar pa ne bi bilo dobro dovoliti, da so izven kontrole in da vsak dela nekaj po svoje, spravi pod en škorenj. Pod eno samo oblast, kateri pa politiko narekujejo globalne megakorporacije.

Moč odločanja pa ima Evropska komisija v kombinaciji z vele korporacijami. V nadaljevanju zapisa tako predstavljajo umazane skrivnosti EU.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]