Jože P. Damijan: volivcem zamerim, da niso šli “odvolit” antipatična Lukšiča in Mencingerja v Bruselj

26. Maj 2014 14:52

damijan811Včerajšnje volitve so še enkrat več pokazale politično apatijo in indiferentnost slovenskih volivcev. Ali gre razloge iskati v tem, da je šlo “zgolj” za evropske volitve, je razlog lepo vreme, ali pa se je politična apatija resnično zažrla v slovenskega volivca? To bodo verjetno pokazale volitve, ki jih bo letos še kar nekaj.

Tudi znani slovenski ekonomist dr. Jože P. Damijan se ni udeležil volitev, za kar razloge je navedel v enem izmed svojih zapisov pred volitvami.

Toda kljub temu, da se njemu samemu ni dalo niti pomisliti na to, kot piše, da bi dvignil svojo rit in šel do volišča, dan je bil namreč preveč lep, da bi si ga človek pokvaril s pogledom na slike naših ljubljenih kandidatov, pa je volivcem zameril oz. kot piše:

“…kar me boli in kar res zamerim našim volilcem, je to, da so ravnali enako. Da niso bili sposobni toliko racionalnega premisleka ali čustvenega naboja in zmogli toliko fizičnega napora, da bi – namesto mene – šli “odvolit” antipatična Lukšiča in Mencingerja v Bruselj. Da se znebimo obeh škodljivcev za vsaj 5 let.”

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]