Ups, Berlin, imamo problem v Grčiji

3. Feb 2015 08:02

juncker-merkel“Tako nekako bi lahko opisali dojemanje v Nemčiji en teden po grških volitvah. Zdi se, da je v male možgane nemške uradne politike prek vikenda uspelo prodreti spoznanje, da z Grčijo ni vse v redu in da problem ni nič manjši, če ga ignoriraš…

Problem za Nemčijo je v tem, da je Grčija v Evropi, v EU in v Natu. Problem je, kot sem pisal pred dnevi, da se lahko za pomoč obrne na Kitajsko in Rusijo. In Tsipras je začel flirtati z obema.” uvodoma piše dr. Jože P. Damijan.

Grozi torej nevarnost povečanja vpliva Rusije in Kitajske v eni izmed članic Nata, EU in evro občmočja. Sledi torej odpis dolga,kot ga je ZDA po drugi svetovni vojni odpisala Nemčiji in oblikovale obsežen Marshallov plan za gospodarsko obnovo Evrope samo zato, da se “rdeči komunistični sovrag” ne bi razširil v zahodno Evropo?

Damijan med drugim dodaja, da Grčija ne potrebuje samo najmanj 50% odpisa dolgov, potrebuje tudi Marshallov plan za gospodarsko obnovo. Potrebna bo mednarodna konferenca o Grčiji, ki bo grškemu gospodarstvu zagotovila za najmanj 30-40 milijard evrov neposrednih tujih investicij. Ne finančne pomoči, pač pa naložbe v gospodarstvo.

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]