Ustoličenje Donalda Trumpa. Prihaja obdobje izolacionizma in protekcionizma?

22. Jan 2017 09:12

Po ustoličenju novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa se sedaj vsi, nekateri tudi v strahu, sprašujejo kam bo Trump usmeril Ameriko.

Začnimo torej s tistim s čimer je Trump začel svoj mandat. Protesti.

Protesti, delno tudi nasilni, so pokazali, da opozicija Donaldu Trumpu ne bo kar izginila. Le kako bi? Trump je do zdaj izrekel marsikaj takšnega, kar je razburilo številne Američane, mediji pa so ga večinoma nenehno napadali in netili jezo in strahove Američanov, tako da je presenetljivo, da protesti niso še hujši. Pomislite, malodane, da ga niso označili za izdajalca, ki je na oblast prišel z rusko pomočjo.

Protesti seveda niso uperjeni izključno proti Donaldu Trumpu. To se na prvi pogled že zdi tako, a če pogledamo podrobneje, kdo protestira, sploh nasilno, vidimo simboliko in zahteve, ki kažejo na militantnost tistega dela opozicije ameriškim elitam, ki je izgubila že s porazom Bernija Sandersa proti Hillary Clinton. Gre za ljudi, ki hočejo več socialne pravičnosti in varovanja okolja, manj diskriminacije, več vključevanja.

A k Donaldu Trumpu. Če je kdo menil, da se bo po predvolilni kampanji spremenil, se je motil… nadaljevanju na blogu Saša Ornika Jina.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]