V Bruslju se je v resnici zgodil Band Aid za Grčijo

15. Jul 2015 08:03

pomoc-grciji4“Grki niso ne ponižani, niti niso izgubili dostojanstva. Preprosto so v noči z nedelje na ponedeljek ne samo trčili, ampak treščili ob kruto realnost, ta pa je, da ne bodo dobili programa pomoči, če ne bodo sprejeli nekatere pogoje upnikov,” svojo tokratno analizo dogajanja na relaciji Grčija-Bruselj začenja avtor bloga Kavarna Hayek.

Več kot to, Cipras je imel vso izbiro da ne sprejme evropskih pogojev in da Grčijo popelje na samostojno pot, a se za to ni odločil. Raje je sprejel “Band Aid” za Grčijo, ob tem, da je Jean–Claude Juncker imel vlogo Boba Geldofa, Jeroen Dijsselbloem pa Bona, piše bloger, saj je dostop do »no limit« količin (pre)poceni denarja sanje vsake politične elite in Grčija ni pri tem nobena izjema.

Bloger sicer ne verjame v iskrene namene Grkov spoštovati dogovorjeno, zato pravi, da bo zmagovalca dogovora pokazal čas.

Je pa primer Grčije po blogerjevem mnenju pokazal na zgrešenost enotne monetarne politike, na katero so pristale vse članice evro območja, na eni strani in samostojnost fiskalne politike posameznih nacionalnih držav (davki, višina javne porabe) na drugi strani.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]