V Ustavo tudi, da je revščina protiustavna?

30. Nov 2016 08:40

Podatki o številu ljudi, ki v Sloveniji živijo na pragu revščine, je zaskrbljujoče. Pod pragom revščine, ki je določen s 617 evri na mesec, je tako leta 2015 živel že vsak šesti Slovenec. Predvsem bodejo v oči primeri mnogih starejših, ki za 40 let delovne dobe dobivajo bizarne pokojnine.

Zaradi vseh teh zaskrbljujočih podatkov bloger Don marko M predlaga, da se revščina prepove z Ustavo.

Ko se človek zazre v Cerarjevo vlado, s SDS opozicijskim zavezništvom, ki nima nobenih težav, ne moralnih zadržkov, kar tako pljuniti 40 milijonov že itak preplačanim Kuštrinovcem, obenem pa zavrača plačilo pičlih 3 milijonov za kosila vsem socialno ogroženim otrokom v osnovnih šolah, se človek vpraša…

Tako zelo kritično začenja svoj zapis bloger, ki med drugim tudi zapiše: V Ustavi je zapisano, da je Slovenija socialna država. A očitno je, da politiki ne kažejo interesa slediti ustavnosti socialne države, kar pomeni, da na tem področju, tudi tem, delujejo protiustavno. To pa si, brez osnove etike, morale in empatije, lahko dovoljujejo tudi zato, ker jim ta ista Ustava ne določa, ljudstvo pa ne na glas očita, da je revščina, sploh tista katero oni namerno povzročajo že leta, protiustavna.

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]