Vedno se s prstom kaže le na bogato zalego v Ukrajini, Rusiji, na Kitajskem,…

28. Feb 2014 13:23

RUSSIA-UKRAINE-DIPLOMACYPo padcu Viktorja Janukoviča so medije hitro preplavile fotografije razkošne rezidence v kateri je Janukovič prebival. Nemudoma so iz tega naredili odmevno zgodbo, češ kakšno življenje si je privoščil sam, medtem ko so množice trpele v bedi. Seveda je vse to nezaslišano in so očitki na mestu. Toda, kot vpitju medijev odgovarja Sašo Ornik – Jin, mar oligarhe najdemo samo v Ukrajini?

Ugotavlja, da je ena izmed zabavnih lastnosti medijskega sveta v našem zahodnem svetu ta, da tako rad s prstom kaže na druge.

Toda takšne in drugačne bogataše najdete povsod in če premislite, je Viktor Janukovič bil le eden izmed tistega 1%, ki nam vsem vlada, piše bloger. Njemu podobnih pa je na tisoče še po ZDA, Nemčiji, Veliki Britaniji, Franciji in drugod. Kdo ve, če še v Sloveniji ne bi našli kakšnega.

Pa vendar, kot dodaja, so vedno zanimivi le bogataši v Rusiji, na Kitajskem in povsod tam, kjer se pokaže nek interes, da se s prstom pokaže na to ‘bogato zalego.’ Ornik v nadaljevanju zapisa  ugotavlja zakaj prihaja do tega.

Oznake:, , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]