Velikonočno razmišljanje: “Ljubezen je naše potovanje v svet odrešitve”

16. Apr 2017 08:03

Kristus je umrl za človeštvo. Umrl je iz ljubezni. Zato je Velika noč dan Kristusovega vstajenja in tudi praznik ljubezni.

Ob Velikonočnih praznikih začutimo v najglobljem pomenu smisel svojega življenja in zadoščenje v duši, ker smo to njegovo simbolično dejanje žrtvovanja notranje sprejeli. S tem smo v svoji duši odmerili tudi nekaj prostora svojemu znotraj posvečenemu mestu, ki naj bi iz srčnosti do bližnjega v območju večnega žarenja iz izgorevanja življenja po vzoru Kristusovega darovanja svoje srce oplemenitili z dejanjem duha in dobrote do bližnjega.

To dejanje naj bo namenjeno človeku.V območju občutene svetlobe lahko človek preživi osrečujoče trenutke in zaživi z okrepljenim srcem, če v svoji brezobzirnosti ne ogluši za besedo drugega, ki ne potrebuje velikih dejanj, temveč zgolj posluh za svojo besedo, za svojo stisko in težave in morda tudi tvojo pomoč.

Za to ni potrebno velikega napora, le malo časa in ljubezni posvetimo sočloveku, ki nas potrebuje … več (piše: Tatjana Malec). 

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]