Vinko Gorenak: “Vox Populi dela red pred evropskimi volitvami”

21. Jan 2019 08:15

Zadnje javnomnenjske raziskave kažejo dvig priljubljenosti LMŠ in Marjana Šarca, ki sta skočila na sam vrh tako med strankami, kot tudi posameznimi politiki. Javnomnenjske raziskave znajo pogosto kazati izkrivljeno sliko realnosti, dr. Vinko Gorenak pa je šel še dlje. Prepričan je, da se rezultati potvarjajo z namenom vpliva na prihajajoče evropske volitve.

Verjetno je večina gledalcev nacionalne TV danes z zanimanjem in presenečenjem gledala poročanje o tem kako je po dolgih letih Boruta Pahorja na prvem mestu priljubljenosti politikov, zamenjal Marjan Šarec in kako je po dolgem času na vrhu priljubljenosti političnih strank LMŠ in ne več SDS. V krogih LMŠ so verjetno marsikje nazdravili, v krogih SDS pa so verjetno marsikje postali zaskrbljeni. Toda prvi nimajo razloga za slavje, drugi pa nimajo razloga za žalost. Razlogov za tako mojo trditev je kar nekaj, zato naj nekatere navedem.

Raziskovalci, se opravičujem ustvarjalci javnega mnenja, o političnih preferencah državljanov do posameznih političnih strank in posameznih politikov, svoje delo že dolga leta, praktično desetletja, ki so se začela v prejšnji državi, opravljajo na način, ki je sedaj jasen že mnogim med nami. Večina državljanov pa se za te njihove »rabote« pač ne zanima in jim več ali manj celo verjame. Pa poglejmo najprej tako imenovano lestvico priljubljenosti politikov…nadaljevanje na blogu

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]