Vlada leto kasneje

6. Avg 2015 13:23

slovenska_vlada_cerar_wikiMinilo je eno leto odkar je vajeti države v svoje roke prevzela vlada Mira Cerarja. Leto, ki še zdaleč ni bilo mirno in, kot kaže zadnje dogajanje še nekaj časa ne bo, je v tokratnem zapisu strnil bivši poslanec prejšnje vlade Marko Pavlišič.

“Eno leto je dovolj distance za pogled nazaj. Če odmislim posamezne osebne zgodbe posameznikov, in na tem nivoju je to potrebno, potem lahko mirno zaključim, da je bil takšen razplet za Slovneijo boljši, kot, če bi naša vlada zdržala do konca mandata.

To nikakor ne pomeni, da vidim trenutno vlado kot nekaj odličnegba ali obetavnega, ampak gre enostavno za mojo oceno, da je naša koalicija in vlada naredila svoj maksimum, in nato bi šlo lahko vse samo še navzdol. Seveda bi lahko zdržali do konca mandata, naredili tudi kaj koristnega, ampak še bolj bi predvsem mučili same sebe, državo in državljane.” v uvodu preleta minulega dela zapiše Pavlišič.

V nadaljevanju pa vleče primerjave z vlado v kateri je sodeloval tudi sam in Cerarjevo vlado. Zapiše tudi ugibanja, kako bi takratna vlada postopala in funkcionirala ob trenutno najbolj pereči politični temi – arbitražnem sporazumu.

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]