Vlada ni padla zaradi Jankovića ali SDS-a. Vzroki so drugje.

3. Jun 2014 08:09

fotografija_tedna_vladaZakaj je vlada padla? Odgovor je jasen, ker se je Zoki odmrznil. Ampak to zadovolji le najpovršnejše opazovalce, vsi ostali pa si jasno postavijo še vprašanje, zakaj se je Zoki odmrznil? Nenazadnje je Zoki hudo pragmatičen človek, ki mu je več ali manj vseeno za državo, če je le zanj dovolj poskrbljeno. Pri čemer nekateri zraven vlačijo še takšne in drugačne strice iz ozadja.

Marko Pavlišič meni, da vzroke za padec vlade mnogi iščejo ali v odmrznitvi Zorana Jankovića ali v trudu, ki ga je v to vložila SDS, katerim, kot meni Pavlišič, krivde ni za pripisovati, razen če so se s kom iz koalicije v ozadju spajdašili.

Torej, kaj bi bili morebitni pravi vzroki za padec vlade?

Eden izmed teh naj bi bil Zakon o igrah na srečo, ki se je že dolgo vlekel naokoli. Spremenjen način podeljevanja koncesij, odpiranje vrat tujemu lastništvu ipd… so prav gotovo razlogi, ki imajo denarno s tem pa tudi interesno ozadje. Ker se je minister Čufer pokazal kot zelo odporen na raznorazna lobiranja, marsikomu spremembe niso bile všeč.

Tudi strategija in klasifikacija Slovenskega državnega holdinga bo spet zamrznjena. Na upravljanje državnega premoženja nas opozarja tudi Evropska komisija. Ampak očitno so inteiresi premočni. Ribarjenje v kalnem, se bo lahko nadaljevalo.

Pavlišič navede še nekaj informacij iz ozadij …

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]