Vladi glede kronaukrepov zaupa tretjina, več kot polovica ne. Karantena prepozen ukrep

26. Avg 2020 11:19

Obvezno karanteno po prihodu s Hrvaške je večina ocenila kot prepozen ukrep. Tretjina vladi zaupa pri ukrepanju v zvezi z omejevanjem širjenja virusa, več kot polovica ne, v najnovejši raziskavi javnega mnenja ugotavlja agencija Valicon.

Da je obvezna karantena po prihodu s Hrvaške pravi ukrep, meni dobra petina vprašanih (21%), medtem ko jih več kot polovica meni, da je ukrep prepozen (52%), slaba četrtina pa, da je pretiran (24%).

Zaupanje vladi, v zvezi z ukrepanjem za preprečevanje širjenja virusa, je nižje od nezaupanja, saj skoraj 60% prebivalcev vladi ne zaupa (33% bolj ne zaupa, 26% sploh ne zaupa), medtem ko vladi bolj (21%) ali povsem (13%) zaupa dobra tretjina vprašanih, dobrih 7% je neopredeljenih. Stopnja zaupanja (razlika med deležem pozitivnih in negativnih odgovorov, brez neopredeljenih) tako znaša -27, kar pa je še vedno občutno boljši rezultat, kot ga je vlada dosegala aprila (-44), ko smo preverjali zaupanje v ključne institucije v času epidemije, in za polovico boljši od zadnje meritve zaupanja v institucije, v okviru raziskave Ogledalo Slovenije junija letos, ko je bila stopnja zaupanja v vlado -55…več v raziskavi tukaj.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]