Vladimir Putin na predsedniške volitve kot nesporni favorit

15. Dec 2017 10:02

6. decembra je Vladimir Putin pred zbranimi delavci v avtomobilski tovarni v Nižnem Novgorodu naznanil, da se bo potegoval za nov predsedniški mandat. Volitve bodo marca in do zdaj se je napovedalo že kar nekaj kandidatov, a Putin je tisti, ki uživa ogromno podporo in dejansko v tem trenutku še nima resnega tekmeca.

Še najbližje sta mu Žirinovski in Zjuganov, dva veterana, ki se redno pojavljata na predsedniških volitvah. Žirinovskemu bodo te že šeste. Putin gre v boj za četrti mandat.

Liberalna opozicija nima nikakršnih možnosti in tega ni težko razumeti. 18. marca bodo volitve, kar je hkrati obletnica priključitve Krima. Tu se skriva tudi razlog, zakaj liberalna opozicija ne more preseči tistih nekaj milijonov glasov. Odgovor ni diktatura, ni medijska propaganda, ampak sporočilo, ki ga širijo.

Zagovarjajo stališča, ki so pogosto v nasprotju z interesi ruske države. Ksenija Sobčak, tv voditeljica in novinarka, ki bo nagovarjala ta volilni blok, pogosto zveni kot kakšen zahodni rusofobni kritik, ki povsod vidi ruske zarote in ki želi, da se Krim ponovno iztrga iz ruskega objema. To ne more naleteti na dober odziv.

Liberalna opozicija bi lahko dosegla boljši rezultat, če bi zvenela bolj pro rusko, kakor smešno se to že sliši. Če bi odločno odklanjala zahodne zahteve, zagovarjala močno rusko državo in bolj opozarjala na nedelujoče stvari doma. Ksenija Sobčak zagovarja prosti trg in privatizacijo, s čimer lahko nagovori obsežen del ruskega volilnega telesa, a ko začne govoriti o Krimu, to postane v hipu nepomembno.  Aleksej Navalni bi imel lustracijo, ukinil vojaški nabor in prepolovil ruske oborožene sile in decentraliziral rusko državo … več (piše: Sašo Ornik – Jin).

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]