“Volil sem SDS in se zaje***”

24. Jul 2014 14:52

SDSPogorel sem, ni dvoma. Stavil sem na desno sredinsko koalicijo, pa se mi je vse sfižilo. Imel sem veliko dvomov, a sem na koncu le volil SDS – in se zaj…. Tako na tiho sem računal, da se bo Janša sprijaznil z dejstvom, da je aut, in bo SDS stopila na sceno s svojim človekom št. 2, recimo z Vizjakom, ter skupaj s SMC naredila veliko koalicijo. Za SMC se je vedelo, da bo premočno zmagala, zato sem dal glas pričakovano šibkejši partnerici. In ga vrgel vstran.”

Tako uvodoma svoje razočaranje opiše Franc Kovač, ki je prepričan, da Cerar dejansko nima več izbire, saj da mu je leva koalicija usojena, pajdašenje z Desusom in SD pa je pogreb za gospodarsko učinkovito državo, je prepričan.

Poleg tega Kovač tudi ne verjame v SMC, kjer gre po njegovem za združbo, ki še sama ne ve kaj hoče, nemogoče je uganiti, kakšen je njen ideološki profil ali predvideti kakšne so upravljalske spodobnosti »novih obrazov«.

Zdi se, da se je k Cerarju, ki je nesporno simpatična osebnost, zgrnilo »vse živo«, od mrtvih vstalih eldesovcev in vseh sort karieristov, do množice tistih, ki verujejo v novega odrešenika.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]