Za odrom bodoče koalicije se bijejo bitke za komisarsko plačo

24. Jul 2014 13:23

Alenka_Bratusek_photoMedtem ko najverjetnejši mandatar Miro Cerar začenja prvi krog pogajanj za sestavo nove vlade, pa je dogajanje v zvezi s sestavo nove vlade popestrila mandatarka v odhodu Alenka Bratušek, ki si je v izdihljajih njene vlade zaželela že naslednje visoke funkcije – postati evropska komisarka.

A s tem se ne strinjajo njeni koalicijski partnerji. Poleg tega je interes za tretji mandat izrazil sedanji komisar Janez Potočnik, da jih položaj zanima, pa niso zanikali niti stalni predstavnik Slovenije pri EU Rado Genorio, zunanji minister Karl Erjavec, pa tudi evropski poslanec Lojze Peterle.

Alenka Bratušek pa še vedno vztraja, da bo kandidata imenovala njena vlada, najverjetnejši novi predsednik vlade Miro Cerar pa pričakuje, da se bo Bratuškova posvetovala tudi z njim.

In spet smo pri obrazih, pri posameznikih, kot smo sicer Slovenci vajeni. Ne gre za programe, politične sposobnosti ali veščine, politične stranke, ne gre za dobro Slovenije, ampak povsem za zasebne parcialne interese posameznikov, ti pa so dopadljivi najbolj sami sebi (zaradi dobre plače) in nikomur drugemu v politiki (ker hočejo to dobro plačo zase).

Saj ni res … pa vendar je! Gre za plačo v višini vsaj petintridesetih slovenskih minimalnih plač …več (piše Simona)

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]