Volitve 2018 – poraženi zmagovalci

20. Jun 2018 07:17

Mediji zelo radi opredeljujejo, kdo so poraženci letošnjih parlamentarnih volitev. Emil Milan pa ugotavlja, da nam pravzaprav niso prinesle nič novega, niti zmagovalcev, niti poražencev.

Poglejmo že samo volivce: polovica se je odpravila na volitve, polovica pa je raje ostala doma. Morda je to odraz tega, da kot narod ne vemo, kaj hočemo, kar pa se bo odražalo tudi na bodoči vladi.

Že samo Janševa zmaga deluje klavrno, saj ga je volil komaj vsak osmi volivec, ostalih sedem ga očitno ne mara. Vsaj polovica od njih se obrne proč, ko ga sreča. Stranke »zlate sredine«, ki so vse malo levo-desno pikčaste in roza progaste, so vse velike zmagovalke in hkrati poraženke teh volitev, ugotavlja bloger, ki dogaja:

“Šarec slavi prodor »nove generacije«, državljani pa so mu v resnici pokazali, da mu (še) ne zaupajo in da bo lahko šofiral (vladni avtobus) samo pod budnim očesom treh izkušenih strank na zadnjem sedežu. Židan slavi, ker je dobil več kot njegov predhodnik na zadnjih volitvah, toda volivci so ga jasno opozorili, naj se ne napihuje preveč. Cerar slavi, ker vodi prvo instant stranko, ki je solidno preživela druge volitve. Volivci so ocenili, da je prvi razred politične šole pod mostom izdelal z »zadovoljivo«, še zdaleč pa ne odlično; drugi razred bo težji, sošolci še slabši.”

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]